Musløb 26. april 2008 i Bjerre Skov

Klik her og se siderne i bladformat

Musløb 26. april 2008

i Bjerre Skov

Af: FA Gitte Juhl

Igen i år havde Sct. Georg Gilderne arrangeret Musløb for bævere, ulve og juniorer. Denne gang var det i Bjerre Skov, og vi skulle naturligvis deltage, for vi havde jo en 2. plads at forsvare og måske forbedre fra sidste år. Der deltog 7 ulve, så vi samlede dem i 1 bande og kaldte dem ørne.

Vi kom godt af sted fra Kvisten og ankom til Bjerre Skov. Her skulle Michelle og Sebastian lige lægge taktik for at vinde løbet, de var nemlig udpeget som bandeleder og bandeassistent.

Temaet for i år var OL, så der var en flot indmarch, hvor alle deltagende bander, familier mv. havde lavet skilte, så man kunne se, hvem de var, og hvor de kom fra. Det var rigtig flot at se. Den Olympiske spejderfakkel blev gået frem af Hattings juniortropper, der også havde husket at medbringe Musen, som vi jo kæmpede om. Den Olympiske Spejderflamme blev tændt og løbet sat i gang.

Da alle børnene var blevet fordelt på de 8 poster, var vi 9 ledere fra forskellige grupper, som gik ud for at kigge på posterne og lede efter vores egne børn. Der gik dog ikke lang tid, før vi mistede det første medlem i vores lederpatrulje, så var vi kun 8 tilbage. Allerede på den 2. post mødte vi bæverne fra Horsens og KFUKerne, begge var i godt humør. Vi kiggede lidt på posten og gik så videre mod strømmen af børn, der var på vej fra en post til en anden.

Da vi kom til den 3. post, var den ene af bæverfamilierne i gang med førstehjælp, det var de gode til. Der stod flere og ventede på at komme til, og ørnene kom med højt humør og sang til posten. De løste også opgaven rigtig flot og havde et godt samarbejde. Vi 8 ledere fortsatte så vores søgen efter den næste post og en bænk, så vi kunne nyde formiddagskaffen i solen. Vi fandt næste post, hvor der skulle laves afstandsmålinger/bedømmelser. Her var der også en bæverfamilie i gang, og det så rigtig glade ud. Her fandt vi tid til en lille kop kaffe og en snak, inden turen skulle gå videre. Nu var vi så kommet ned på 6 ledere, en måtte af sted og hjælpe på en post og en måtte hjælpe et barn, der var blevet sygt. På vej op ad bakken mod den næste post, mistede vi igen en leder, der skulle hjælpe på en post, så da vi nåede op til vores post 5, var vi 5 ledere tilbage. På denne post skulle der lægges 5 ringe ned på jorden, så det lignede de 5 olympiske ringe, og herefter skulle man trille/kaste 2 kugler hver ind i ringene, det gav point. Vi mødte ikke nogle af vores egne børn, men så en anden bande løse opgaven.

Christoffer og Patrik, mente at nu var det tid til at holde pause og slikke solskin, så de valgte at tage en lille lur i solen, mens vi andre gik videre. Vi 3 tilbageværende ledere gik og gik efter endnu en post, og da vi fandt den, var der frokostpause, så vi så ikke, hvad børnene skulle lave, men vi fik at vide, at de skulle binde noget reb sammen med forskellige knob også trække en person. Vi mente dog ikke, at det var frokosttid endnu, så vi gik videre. På vores vandring mødte vi nogle af de bander, som vi havde mødt først på dagen, nu var humøret ikke længere så højt hos bæverne fra Horsens, de var trætte og syntes, at de havde gået 1.000 km. Vi fortalte dem, at der var frokostpause, så de kunne sætte sig og hvile, det var godt. Den næste post, vi mødte, var bueskydning, men også her var der frokostpause, så vi kiggede blot lidt og gik så videre i jagten på nogle bænke og borde, så vi kunne spise vores madpakker. Vi fik at vide, at vi blot skulle følge de røde bånd retur til den sidste post, men ak, båndene var væk, så vi gik en lille omvej, men fandt dog posten. Her stod Ole Schmidt og fortalte historien om de olympiske ringe, det lød meget spændende.

Musløb
Klar til indmarch.

Musløb 2
Ørnene fra Egebjerg vandt.

Her mødte vi igen nogle af alle Egebjerg børnene, og de var alle stadig ved godt mod og humør, det var dejligt at se. Endelig fandt vi 3 tilbageværende ledere et sted at spise vores frokost, og inden vi var færdige, begyndte børnene at vende tilbage for løbet var slut. Vi samledes alle sammen nede ved startstedet, hvor der var lidt ventetid, mens pointene blev talt sammen. Amalie fra bæverne havde fødselsdag, så hun delte slikkepinde ud til Egebjerg, dog ikke til ulvene, da de endnu ikke var kommet tilbage. De nåede lige at komme, inden der var præmieoverrækkelse, og det var meget godt, da de vandt Musløbet for deres aldersgruppe.

Det var rigtig godt gået, så nu må jeg give is på onsdag til ulvemødet, og vi skal sætte en ny sølvplade på deres stander.

Herfra skal der lyde et stort tillykke til de deltagende ØRNE: Michelle, Mads, Julie E, Johanne, Tobias, Sara E. og Sebastian.

Tak for en rigtig god, solrig og hyggelig dag i Bjerreskov, og tak til de forældre, der kørte frem og tilbage.

Musløb 3
Den olympiske musflamme tændes.

 

Broen 20. årgang – nr. 4 2008 Juni – juli – august