Hyttetur for ulve og bævere 5.-6. april 2008

Klik her og se siderne i bladformat

Hyttetur for ulve og

bævere 5.-6. april 2008
 

Af: FA Gitte Juhl

Vi har været på en dejlig hyttetur til Paradishytten ved Silkeborg. Vi mødtes på Kvisten, hvorefter vi kørte mod Paradishytten, hvor vi også alle ankom, men der gik lige et stykke tid, inden vi var samlet, da nogen af os lige skulle se lidt af naturen i omegnen. Men vi kom da alle frem.

Mens vi spiste vores medbragte madpakker, fortalte vi ulvene, at det var dem, der stod for køkkenet og madlavning hele weekenden, da vi skulle være færdige med kokkemærket.

Det blev faktisk modtaget med spænding, også selvom der var rengøring med i billede.

Og det skal lige siges, at ulvene gjorde et rigtig flot stykke arbejde og syntes det var sjovt, så nu kan de godt hjælpe med madlavningen hjemme.

Efter maden skulle de forberede en sketch til at vise til lejrbålet lørdag.

Der efter spiste vi kage og gik i seng, troede vi. Men der var et par stykker, der ikke mente, de skulle sove, og da vi så til sidst sagde, at hvis der stadigvæk var uro, ville de komme på nattevandring uden lommelygte, og det ikke virkede, måtte vi jo et par stykker ud at gå en times tid. Og så kunne alle sove.

Lørdag morgen startede vi med gymnastik til at kvikke lidt op på. Så hejste vi flaget, hvorefter vi spiste morgenmad uden smør, da det først kom med bæverne senere, men det klarede vi også.

Senere samledes vi alle udenfor, hvorefter der skulle findes forskellige dyr til vores medbragte glas, der var også et par dyr, der fik nye navne af ulvene, da et kæledyr jo skal have et navn.

I mellemtiden var bæverne ankommet, så de var også i fuldt sving. De syntes bl.a., at det var meget interresant at se på Christoffer, der stod og flækkede brænde til vores bål, da de alle stod i en pæn stor bue om ham.

Efter middagsmaden var vi i gang igen med forskellige ting, nogen i køkkenet, da der var en del der skulle laves. Dej til brød til bålet. Chokoladebudding. Chokolade kage. Der blev også lavet knob, morse koder, og leget, da vi ikke alle kunne være i køkkenet. Vi lavede nogle gode pandebrød på bålet. Senere gik vi i køkkenet igen. Der blev lavet et stort salatbord. En god lasagne. En lækker frisk jordbærdessert. Så alle var godt mæt lørdag aften. Så holdt vi lejrbål, efterfulgt af et aftenløb. Til løbet blev der lavet nye familier/bander, så der både var bævere og ulve sammen.

Løbet var et stjerneløb, og der var helt mørkt i skoven omkring hytten. Hver patrulje skulle først op på terrassen og have at vide, hvilken post de skulle gå i mod. Posterne var markeret med små lygter (syltetøjsglas med fyrfadslys). På posten løste de morsekoder, havde kimsleg, gik på ski eller lavede knob. Det var en flot stjerneklar aften, så det blev hurtigt koldt, og kl. ca. 22.30 gik vi alle sammen ind igen. Bæverne skyndte sig i poserne, og ulvene fik lidt lækker chokoladekage og saft, inden det var tid til at sove.

Hyttetur 1
 Al begyndelse er svær. Bævere binder trebuk.

Hyttetur 2
5 glade deltagere på fællesturen for bævere og ulve poserer for fotografen.

Hyttetur 3
Bævere og ulve til flaghejsning på hytteturen.

Søndag morgen var vi knap så tidligt oppe, klokken var vel 07:30, så der lige var tid til at komme i tøjet inden flaghejsning. Ulvene stod naturligvis også for morgenmaden, så den ene bande var fritaget for gymnastik og flaghejsning.

Da morgenmaden var indtaget, gik alle bæverne op for at pakke deres sager ned, og de fik næsten det hele med. Ulvene smurte madpakker, som de skulle have til middag. Da det var overstået, måtte køkkenbanden i gang med at vaske op og de andre i gang med at få ryddet sovesalen. De huskede også næsten alle deres sager. Herefter skulle området finkæmmes, så der ikke lå noget i naturen, som ikke hørte til i naturen. Det var de rigtig gode til.

Omkring middagstid var hytten tømt for al oppakning, og der var blot tilbage for bæverne at gøre rent, få flaget ned også alle balle. Der var mange ting i kassen, så forældrene måtte pænt vente, indtil vi var færdige. Vi tror, at det var nogle trætte ulve, der kom hjem om søndagen, for ulvene havde været ude fra morgen til aften/nat. Søvn var der for lidt af, men det havde været en rigtig god tur, hvor ulvene tjente deres mærke. 

Broen 20. årgang – nr. 4 2008 Juni – juli – august