Bæveraften i kirken

Klik og se siden i bladformat

Bæveraften i kirken

Af: BL Villy Mathiasen

Tirsdag den 26. februar 2008 skulle bæverne møde nede ved Hansted kirke, fordi vi skulle gøre aktivitetsmærket, som hedder kirke færdigt. Vi blev modtaget af Torsten Ringgaard i kirken, og han fortalte om kirken, og hvad den bliver brugt til. Hans præstekjole blev vist frem og taget på, for det var nemlig en af opgaverne.

Bagefter fik vi lidt at vide om, hvad en graver laver, og også prøvet at trække i klokkerebet, men Torsten måtte lige starte, for den var meget svær at få i gang. Bæverne fik lov at prøve, men selv om de var flere, der hang i rebet, så bestemte klokken selv om den ville sige noget eller ej. Det gik det bedre med snoren, der bliver brugt til at kime med. Den kunne de nemt få til at sige noget.

Efter at have vækket alle i Hansted, gik vi op til alteret og fik forklaret om påskebordet, som er en del af altertavlen, og smagte et stykke alterbrød. Til sidst gik vi til døbefonden og fik den gyselige historie om gamle dage, da man dyppede børnene helt ned i døbefonden, også selv om vandet var meget koldt dengang, fordi der ingen varme var i kirken.

Vi sluttede aftenen i kirken med at bede fadervor, hvorefter vi takkede Torsten for en god aften og gav ham en lille æske chokolade. Så var det slut på en god og oplysende aften i selskab med præsten.

Tak til Torsten for en god aften.