Fælleshold trodser tendensen

Klik her og læs artiklen fra Horsens Folkeblad 19. juni 2008

Fælleshold trodser tendensen

Egebjerg/ Stensballe har et kuld dygtige ynglingespillere

Af Simon Ydesen

EGEBJERG  – Egebjerg og Stensballe har sammen skabt et slagkraftigt fundament med fælles U/18 og U/16-hold.

Fælleshold trodser tendensen
 Egebjerg/Stensballes U/18-hold har i foråret haft stor succes i mesterrækken. Det kan også ses på træningsindsatsen, hvor der troligt møder mellem 12 og 16 spillere op til træning (Foto: Morten Pape)

I en tid, da det er mere end almindeligt svært at samle et ynglingehold, hvis man ikke kan lokke med elitefodbold, har Egebjerg og Stensballe stablet et hold på benene. Oven i købet et meget dygtigt et af slagsen.

– Vi har altid mellem 12 og 16 spillere til træning. Vi har en trup på 20 spillere, hvoraf de tre er på efterskole, fortæller Heine Holm, der er træner for det succesfulde ynglingehold, der opstod som en slags nødløsning.

– Egebjerg har i tidligere år haft et samarbejde med Lund. Sidste år begyndte Stensballe at komme ind i billedet. Der blev flyttet lidt rundt på spillerne, så både Stensballe og Egebjerg fik noget ud af det. Det samarbejde blev for alvor formaliseret op til denne sæson, fortæller Heine Holm.

– Samarbejdet omfatter U/16 og U/18. Hvor lang tid dette samarbejde skal vare, er der ikke fastlagt en bestemt ramme for, men det fungerer meget godt, fastslår Heine Holm, der ud over trænertjansen også er formand i Egebjerg.

Sammenbragt flok

Før sæsonen fik klubsamarbejdet tildelt et hold i JBU’s ynglinge-mesterrække. Det var faktisk første gang i Egebjergs 75-årige historie, at klubben havde et så højt indrangeret hold. Men at kalde det for et Egebjerg-hold vil, som navnet EgebjergStensballe antyder, være en decideret løgn.

– Vi har spillere fra mange forskellige steder. Vi har en spiller, som kommer kørende på scooter helt fra As. Der er spillere fra Stensballe, Gedved, Østbirk og Hedensted. Mange af spillerne kender hinanden fra deres efterskoletid, da de gik på Flemming Efterskole, fortæller Heine Holm.

Både Egebjerg og Stensballe har afleveret spillere til AC Horsens’ stærke U/18- divisionshold, men det har altså ikke forhindret Egebjerg/Stensballe i at kvalificere sig til efterårets mesterrække 1, der kun er en række under divisionen, som AC Horsens skal deltage i.

Heine Holm mener, at en af de grundlæggende værdier hos hans hold er, at spillerne ved, hvornår der er plads til sjov og, hvornår der skal tages arbejdshandsker på.

Sjovt og seriøst

– Spillerne har det virkelig godt rent socialt. Vi er klar over, at det skal være sjovt for alle. Det har også været en af begrundelserne for, at vi kun træner to gange om ugen, fortæller Heine Holm, der sammen med sin makker Sten Kristensen overvejer, om der skal tilføjes en ekstra ugentlig træning.

– Rent fodboldmæssigt er det gået over al forventning. Vi havde håbet på at spille med i top tre, men vi havde ikke forventet, at vi inden den sidste kamp selv kan afgøre om, vi skal vinde rækken, siger Heine Holm.

Hvis Egebjerg/Stensballe slår FC Fredericia, vinder holdet kredsen.

Godt potentiale

Der er som på alle andre ungdomshold stor forskel på spillernes potentiale. Hos Egebjerg/ Stensballe vurderer Heine Holm, at der er en håndfuld spillere, som har forudsætningerne for at komme til at spille på jyllandsserie-niveau.

– Der er fire-fem spillere, som kommer til at kunne begå sig i jyllandsserien, men der er også nogle spillere, for hvem det vil være toppen at komme til at spille i mesterrække 1, indrømmer Heine Holm, der sammen med sine spillere ser frem til efterårsferien, da Egebjerg/Stensballe skal deltage i en international turnering 50 kilometer nord for Barcelona.

– Vi vandt turneringen sidste år, så vi skal ned og forsvare pokalen, siger Heine Holm.

Date of publication: 20080619

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.