Høstfest på Egebakken 2014

Høstfest på Egebakken 2014

Af Leif Henning Kristensen

Høstfesten på Egebakken den 18. september var igen et tilløbsstykke som de tidligere år. Lokalet var fyldt til sidste plads. Helt klart at der er brug for en udvidelse af Egebakken, så der også bliver plads til at danse ”Skæve Thorvald, luse Kristian”.

Høstfest på Egebakken 1

Deltagerne i høstfesten blev mødt af flotte pyntede blomsterkrukker med efterårets blomster, og inde i vindfanget stod et stort havreneg som tegn på at høsten var i hus, og at der nu skulle festes. Bordene i cafeteriet var ligeledes pyntede med blomster og aks fra årets høstede korn. Folk ankom, der var god stemning, og lokalet summede af snak imellem folk, imens de indtog deres pladser ved bordene, og høstfesten kunne begynde.

Høstfest på Egebakken 2

Formanden Kristian Pedersen for Egebakkens venner, som afholdt høstfesten, bød velkommen og fortalte kort om aftenens arrangement. Køkkenet serverede lakserulle til forret og derefter marineret svinekam med tilbehør og sidst en kop kaffe og en småkage. Drikkevarer kunne købes til fornuftige priser, og den musikalske underholdning blev leveret af duoen ”De to musikanter”. Kristian sang derefter for på den første sang i programmet ”Jeg er havren”, og festen var i gang. Bestyrelsen fra vennerne serverede derefter forretten lakserulle med flutes og dressing, yderst velsmagende, og musikken spillede blød underholdningsmusik, god stemning og flere fællessange bl.a. ”Marken er mejet”. Hovedretten den marinerede svinekam med tilbehør var yderst velsmagende, og dertil den købte italienske rødvin, som vennerne solgte, jo jo der var stemning og god fest.

Vores tidligere formand for centerrådet Johs. Søvang tog mikrofonen og spurgte, hvor mange af festdeltagerne der havde været med til at høste i gamle dage før mejetærskernes tid. Mere end halvdelen af de tilstedeværende røg op med armen. Det kunne jeg se glædede Johs. Det medførte så en lille diskussion mellem Johs. og Fru Mogensen, der er tidligere ejer af Petersholm Rådved, kaldet ”Knold” om, hvor god høsten havde været. Johs. mente den var under middel, Knold sagde den var yderst god. Johs. udtrykte så, at prisen var lav på kornet, men glemte måske at fortælle, at der var flere fold end tidligere, så det opvejer nok den lavere pris. Denne dialog mellem Johs. og Knold var et muntert indslag, der gav meget latter i salen. Johs. sluttede sin tale af med en munter historie.

Høstfest på Egebakken 4

Høstfesten fortsatte efter spisningen, med en god times dans. Rart at få rørt benene til lidt glad musik.  Vi sluttede med at synge ”I skovens dybe stille ro”. Kristian Pedersen takkede alle og køkkenets personale for en god festlig høstfest 2014.  

Helt klart disse årstidsfester på Egebakken, er noget der ses frem til. God mad og musik, og frem for alt god stemning, og det sociale samvær er guld værd for de deltagende, som kommer på Egebakken.Høstfest på Egebakken 5   

BROEN 27. årgang nr. 2 december 2014 – januar – februar 2015 Klik her og se hele bladet. Fra indholdsfortegnelsen på side 3 kan du klikke dig frem til de enkelte sider. 

Broen 27-2 december 2014 01

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.