Cykelholdet Egebakken

Cykelholdet    

Egebakken

Af
Leif Henning Kristensen
 

Klik her og se artiklen i bladformat

 

En af sommerens aktiviteter på Egebakken er tirsdage kl. 13.30, da cykler en lille flok voksne piger og drenge en tur ud i omegnen, de tager en tur på 20-25 km, med et friskt humør og godt tråd i pedalerne, det har cykelholdet gjort siden den første tirsdag i maj, med et vekslende antal deltagere.

Vagn Jensen er holdleder og kommer med oplæg til dagens tur, hvis ikke andre på holdet har et forslag til dagens rute.

En tur fra Egebakken ind til Priorslykkevej, ud ad den, og igennem røret på omfartsvejen, videre ud af Bryrupbane- stien forbi golfbanen med et kik ud over Hansted ådal et fantastisk flot område, igennem Lund by til Brugsen, ud af Kørupvejen en kilometer, så ind af en lille sti og rundt i det store industriområde, hvor vi ser at der er blevet lagt nyt asfalt på vejene og sat kantsten og lavet cykelstier.

Der sker meget i området der er gang i virksomhederne, tung trafik i hele området, trods økonomisk krise sker der alligevel noget.

Hjemad går det ad Silkeborgvej over motorvejen ind mod Horsens, Vagn stopper os, lige efter kolonihaverne og spørger ” har i set spejdernes hus det ligger lige her oppe bagved” det må vi se, et stort og flot hus med masser af plads både ude og inde til spejderne, vi bliver enige om at det vist er Erik Menved spejderne der holder til her.

Turen går hjem over Vestermarken til Egebakken og kaffen.

 

Pause ved Lundum på Bryrupstien.

 

Næste tirsdag går turen ad Lundum- Hedevej til Lundum ind på Bryrupstien (Naturstien) forbi fiskedammene i Lundum, vi krydser Østbirkvejen, drejer af ved Stenbjerg station og kører ind på kommunevejen gennem Sattrup og ind mod Gedved, her finder vi et traktor spor, tværs over en mark, som ikke er bebygget endnu, og vi kører hjem gennem det store industriområde mellem Gedved og slagteriet ned til Egebakken.

Holdet har også taget turen over Gedved Tolstrup Bleld og Vesterskov til Serridslev, ind gennem Hansted til Egebakken.

 


Ved Sdr. Lindskov på billedet ses Hans Peter, Kaj Leon, Niels, Gunner, Børge, Elly, og Leif.

 

I dag tirsdag den 27/10 gik turen over Hammersholm ind af Otto Rudsvej, videre på jordstien langs med Nørrestrand, som vi klarer i fin stil.

Derefter kæmper vi os op af den stejle bakke mod Sønder Lindskov, hvor vi tager os en pause, mens vi nyder udsigten ud over Nørrestrand og det gyldne fantastiske farvespil i træernes kroner.

Op på cyklen igen og nedad mod Sundet, men vi kører kun et par hundrede meter, så drejer dagens stifinder Niels Kristoffersen igen ind på en lille sti, der med en træbro krydser udløbet af Nørrestrand ved Sundet, og vi kommer et par kilometre senere, ud tæt på Nørrevang i Stensballe, vi cykler op til Vær vejen, forbi de nye huse og drejer mod Blirup, hvor man kan se op til Galgebakken, ned forbi Vær kirke og så mod Nebel og Hansted Strangård, med en fantastisk udsigt ud over Nørrestrand og Horsens,

Vi drejer op af det gamle stykke af Gl. Århuslandevej og kommer ud tæt på gården Munkhøj, cykler ind mod Hansted, over banebroen, ned gennem Hansted by, og ud ved Åen, op til Egebakken, og drikker den velfortjente kaffe med en snegl til, og en lille sludder om løst og fast, inden vi kører hjem en oplevelse rigere også denne tirsdag.

 

 

BROEN 22. årgang nr. 2

december 2009 – januar – februar 2010

Nutid; motion; cykling

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.