Skærsliberen er kommet til byen

Tryk her eller på overskriften herunder for at se artiklen i bladformat

2006_18_4_03_Skaersliberen

Tekst og foto: Arne Laursen

Skærsliberen er forårsbebuder, derfor passede tidspunktet her i april meget godt til, at Maskinsliberiet flyttede ind i Hansted Auto’s tidligere lokaler på Egebjergvej 136.

2006_18_4_03_Marianne_og_Joergen_Kristensen

Marianne og Jørgen Kristensen.

Firmaet er fra 1956
Maskinsliberiet blev startet i 1956 som et rent sliberi i gården til Smedegade 31. Det meste af arbejdet bestod i slibning og reparation af plæneklippere, kødhakkere, skøjter m.m. Ligeledes var der arbejde for de mange landmænd, der var i byen onsdag og fredag, når de skulle på Eksportstaldene. Medens landmændene gjorde deres forretninger der, fik de slebet og repareret deres redskaber.

Overtog firmaet i 1977
I 1977 købte Marianne og Jørgen Kristensen firmaet og fortsatte i Smedegade indtil de måtte flytte til Hammersholm, hvor de købte de bygninger, der tidligere rummede en stor Esso benzinstation. Firmaet blev saneret ud fra Smedegade p.g.a. byfornyelse.

Flere interesserede købere
På grund af den gode beliggenhed på indfaldsvejen til Horsens meldte der sig flere købere til Maskinsliberiets bygning.
Bl.a. var nogle af de store dagligvarekoncerner interesseret i grunden. Det endte med, at Marianne og Jørgen fik et tilbud fra en hotelkoncern, som de ikke kunne sige nej til.

Hører til i området
På spørgsmålet om, hvorfor placeringen i Hansted er valgt, fortæller Marianne og Jørgen, at de synes, at de hører til her i området. Stedet her har en god placering og passer til vores behov.
Vi har købt både værksted og beboelse af Hauge Dahl. Ligeledes fortæller de, at har boet privat på Egebjergvej i Hammersholm i 34 år. De har en søn og en datter, der har gået på Egebjergskolen.

 Firmaet i dag
Marianne og Jørgen passer firmaet selv, og foruden slibning af knive m.m., har de også et godt salg af redskaber til havebrug. Det er alt lige fra havetraktorer til små hækkesakse. Ligeledes udlejer de trækløvere, mosfjernere og havefræsere.

Broen ønsker Marianne og Jørgen held og lykke med de nye omgivelser.

Juni – juli – august 2006  

Broen 18. årgang nr. 4  

Samtid erhverv håndværk detailhandel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.