Egholm Studio – ny fotograf i området

Klik her og se artiklen og de herlige billeder i bladformat

Egholm Studio startede allerede i januar 2004
på Vandmøllevej 35. De første to år gik med at
lave grafiske reklamer og hjemmesider. Den
gang hed firmaet PEPDesign og var en hobby
virksomhed.
Nu, fra august 2006, kører firmaet som en
fuldtidsbeskæftigelse og er udvidet med alle
former for fotografering og eget fotostudie. I
forbindelse med dette er firmanavnet ændret
til Egholm Studio, for at understrege at fremtidens
opgaver mest vil omhandle fotografering. 

Lidt om fotografen
Jeg hedder Per Egholm og er uddannet maskiningeniør, men har arbejdet de sidste 9 år som underviser på et teknisk gymnasium i Viby. I de 9 år bestod en stor del af jobbet i undervisning inden for områderne teknologi, digital billedbehandling, informationsteknologi og hjemmesideprogrammering – arbejdsområder som fint hænger sammen med det, jeg lavede i min hobbyvirksomhed i fritiden.
Nu efter to et halvt år udvides finmaet så fra at være en hobbyvirksomhed til at være en fuldtidsbeskæftigelse, da jeg pr. I/8 i år, har opsagt mit arbejde som underviser, for at udleve min drøm om at blive selvstændig. Min kone har dog stadig sit arbejde som folkeskolelærer, men hjælper ofte til i finnaet med kreative input. Min datter på 8, kalder sig selv for “fotoassistent”, når hun en gang imellem leger medhjælper i fotostudiet. Fotografering – en naturlig udvidelse I firmaets første år fik kunderne taget billeder af andre fotografer, til de reklamer og hjemmesider, jeg fremstillede for dem. Efterhånden blev det dog spændende og udfordrende selv at kunne tage de billeder, der skulle bruges. Det kan være svært at få andre fotografer til at tage billeder, som præcis passer ind i det, kunden og jeg har aftalt. Både når det er billeder af produkter og personer, det drejer sig om.

Jeg har altid interesseret mig for fotografering og fik mit første spejlreflekskamera som 16 årig.Det var derfor meget naturligt selv at begynde at tage billeder på en mere professionel måde.
I vinteren 2005 renoverede jeg en af vores tilbygninger. Jeg lavede et fotostudie med omklædnings- og sminkerum og et venteværelse til ventende kunder. Herefter tog jeg orlov fra mit arbejde i et halvt år for at dygtiggøre mig i portrætfotografering. Det har været en spændende tid, hvor der har været tid til at fordybelse i både det tekniske og kreative. Men når man skal fotografere personer, er det først og fremmest vigtigt, at den personlige kontakt fungerer, ikke mindst når det er børn, det drejer sig om.

Venteværelset er derfor mest blevet brugt til at “opbevare” forældre i, når der tages billeder af børn og unge. Specielt små børn er meget nemmere at fotograferer, når forældrene er væk. Så sidder vi (jeg og barnet) på gulvet og leger, og ind i mellem bliver der så lige taget et billede. Det oplever barnet som leg og ikke som fotografering og det giver ofte de bedste billeder, hvor barnets personlighed virkelig kommer frem. Normalt bliver der taget mange flere billeder end kunden har bestilt og gerne også lidt mere utraditionelle billeder.

 

Vores ansigt på Internettet
Vi er på nettet – ikke bare på traditionel vis, men for at yde den bedst mulige service, har vi på hjemmesiden www.Egholm-Studio.dk lavet en “Billedbutik”, hvor der bliver lagt 3-4 gange så mange billeder ind, som der er bestilt. Med et personligt password, som kun giver adgang til ens egne billeder, kan kunderne i ro om mag sidde hjemme og vælge netop de billeder, som de allerbedst kan lide.

Billederne vises i Billedbutikken i farve, sortlhvid og bruntonet, så der er mange muligheder for at fa netop det helt rigtige billede til at hænge på væggen.
Hvis kunderne ikke har mulighed for at se billederne på Internettet, er der mulighed for at fa fremsendt er papirsark med små udgaver af billederne. Det giver dog et meget bedre indtryk, når billederne kan ses i stor udgave på en computerskærm. Vedbryllupper og lignende er det også en stor fordel med Billedbutikken, da der ofte er tale om rigtig mange billeder at vælge imellem -nogle gange flere hundrede billeder. På hjemmesiden www.Egholm-
Studio.dk kan du se eksempler på forskellige portrætfotos jeg har taget. De ligger under [PORTRÆTFOTO] i Galleriet og under [PORTFOLIOFOTO] i Portfolio. Du kan også “klikke” dig ind i vores Billedbutik og se, hvordan den virker. Der ligger en fotografering, som du kan se på (brugpassword2345)-,og bareroligdu bestiller IKKE nogle billeder her – det er kun en demo.

Egholm Studio’s beliggenhed
Fotostudiet ligger på Vandmøllevej 35, 2 km nord for Hansted by, lige ved Hansted Skov. Her har vi 3 hektar kuperet “vild” natur, som vi gennem de seneste 6 år har lavet om til en blanding af vild og tæmmet natur. Det giver gode muligheder for udendørs-fotografering i skønne omgivelser og vil typisk blive brugt til bry11upsfotografering. Er det godt vejr på bryllupsdagen, kan der fotograferes udendørs og er det dårligt vejr, kan fotograferingen jo foregå indendørs i fotostudiet.

Samarbejdspartnere
Egholm Studio har for nylig indgået et samarbejde med Skolefotofirmaet Martin Guld Fotografi fra Arhus. Jeg tager ud og fotograferer personale og elever på skoler i området mellem Arhus og Kolding. Martin Guld Fotografi står for alt det administrative med at tage imod bestillinger, samt at få fremkaldt og udsendt de mange billeder. Denne aftale fylder godt op min kalender i nogle måneder efter sommerferien, men der er dog stadig plads til andre typer fotograferinger. Nogle gange placeres disse så bare aftener og weekender, hvilket mange kunder er glade for, da det er uden for deres arbejdstid.

Topprofessionelle fotolaboratorier fremkalder og færdiggør mine billeder og til trykning af grafiske reklamer, plakater og brochurer, har jeg aftaler med dygtige underleverandører, som sikrer hurtig levering af selv meget store mængder kvalitetsprodukter.

Når der skal laves hjemmesider med salg af forskellige produkter og dankortbetaling over Internettet, bruger jeg også forskellige samarbejdspartnere for at gøre resultatet bedst og billigst.

Egholm Studio udfører alle typer for fotografering
Der tilbydes også fotografering andre steder end i fotostudiet. Det kan være til private begivenheder som bryllupper og konfirmationer. Jeg kører gerne ud til personalefotografering, holdfotografering (fx fodboldhold) og børnehaver. Denne type opgaver udføres med topprofessionelt transportabelt fotoudstyr. Produktfotografering i studiet eller hos kunden er også et speciale. Specielt skyggefrie billeder med “naturtro” farver kan leveres til brug på Internettet (fx i din webshop) eller”i formater, som er klar til trykning i grafisk materiale. Vi kan også levere produktbilleder som en helt færdig reklame i en folder eller brochurer – nøjagtigt i det antal der måtte ønskes. Sagt med andre ord – Egholm Studio kan stå for hele processen, fra de første billeder tages – til reklamerne omdeles til kunden eller vises på Internettet.

Kunder i fremtiden
Der er endnu ikke reklameret så meget for Egholm Studio, da jeg allerede har nogle faste kunder, som får lavet grafiske reklamer. Flere kunder til fotostudiet er kommet af sig selv – ved “mund til mund” metoden. I fremtiden satses der på at gøre mere opmærksom på finnaet, specielt når vi nærmer os tiden for julefotografering. Det vil i første omgang være husstande i Egebjergområdet, som vil høre nærmere om gode juletilbud. Ellers er det min holdning, at den bedste reklame er tilfredse kunder.

 

 BROEN 19. årgang nr. 1 

September – oktober – november 2006 

Samtid, erhverv, fotograf

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.