Et liv med Veteranmotorcykler

Klik her at se artiklen i bladformat

2003_16_2_46_Et_liv_med_veteranmotorcykler

 
 
 
 
 
På besøg hos Hans Christiansen Gl. Kirkevej 40 i Egebjerg.

Hvor mange er mon egentligt klar over, at der findes en Veteranmotorcykelklub her i Egebjerg og Hansted. Det gør der, og den har endda så fint et navn som „Egebjerg Veteran & Klassisk MC“, og det er Hans Christiansen på Gl. Kirkevej, som er formand for klubben.

Hvor mange medlemmer er I?

Vi er omkring 40 aktive medlemmer, og har således et tilsvarende antal maskiner fra ca. halvtresserne, en enkelt – en B.S.A. – er fra 1926. Også flere maskiner er fra årgang 1930 og til 1940. Maskinerne står i almindelighed hos hvert enkelt medlem

Hvor mange arrangementer har I om året?

Fra maj til oktober kører vi en tur hver 14. Dag. Vi kører altid om onsdagen. Det er normalt en tur på 50 til 80 km, og vi skiftes til at lede turen. Derfor mødes vi hos vedkommende leder og starter så turen fra hans adresse. Næsten alle medlemmerne bor inden for en radius af 20 km., så det er ikke så spredt et felt.

Når vi har set den første saltvogn om efteråret, så holder vi op med at køre.

Formanden for “Egebjerg Veteran & Klassisk MC” Hans Christiansen med sin 48 hk BSA fra 1967

2003_16_2_46_veteranmotorcykler_1

Så har vi til gengæld om vinteren en “klubaften” en gang om måneden. Den holder vi nede på Naturcenter Skovgården, og der har vi forskellige motorinteresserede folk til at fortælle om deres forhold til motorcykler. Blandt andet en mekanikker, som fortæller om maskinens elektriske system, og en anden aften en politibetjent, som fortæller om deres brug af motorcykler i det daglige.

Der kommer nogle gange flere til vores “klubaftener”, end der kommer og kører, og det må ses som om, at der er interesse for sagen. 

Derudover deltager vi også i de forskellige “træf” der afholdes rundt omkring. Sidste sommer var vi i alt 7 forskellige steder, hvoraf de fjerneste var Ringkøbing og Gråsten.

Min kone Aase sidder gerne bag på. Hun er altid med på turene, derfor fik vi også byttet vores første motorcykel til en større, idet den første kun havde 17 hk. Den vi har nu har 48 hk og er fra 1967. Vi har også en dansk bygget motorcykkel i klubben, nemlig en NIMBUS, som ejes af Hauge Dahl.

Kammeratlige diskussioner og hyggeligt samvær inden opstart fra Gl. Kirkevej

2003_16_2_47_veteranmotorcykler_2

Kammeratlige diskussioner og hyggeligt samvær inden opstart fra Gl. Kirkevej.

Du har fortalt at jeres ældste maskine var fra 1926, hvem ejer den?

Det gør en, der hedder Erik Laursen, det er også en B.S.A. Det var for øvrigt ham og mig, der startede klubben. Vi mødtes engang til et “træf” i Stenderup for ca. 4 år siden.

Der er mange klubber rundt i landet, og der er også en i Juelsminde, som vi af og til ser noget til. Vi blev enige om, at sådan en kunne vi også have i Horsens.

Så gik der ca. 4 mdr. så sendte vi 20 breve ud til nogle, som vi mente, der kunne være interesserede, og der kom 30 henvendelser.

Hvordan kan det for resten gå til, at en motorcykelklub kan eksistere, uden at man hverken hører eller ser noget til den?

“Jo” siger Hans Christiansen,” det er nok fordi vi selv er stille og rolige voksne mennesker. Men jeg må da indrømme, at når hele flokken samles hos mig på Gl. Kirkevej, så kan naboerne da ikke undgå at høre noget, men det varer som regel ikke så længe, så er vi væk igen.

Et af de største “træf” vi er til i løbet af sommeren er „Smedeløbet“ i Ringkøbing. Der er ca. 200 deltagere, og det begynder tidligt om morgenen, med kaffe og rundstykker på Rådhuset og så går turen ellers rundt om Ringkøbing Fjord og ender igen i Ringkøbing.

Jo, vi har det virkeligt godt i Egebjerg Veteran & Klassisk MC.

Hvad gennemsnitsalderen er, tør jeg ikke lige sige, jeg ved bare at det yngste medlem er 45 år og den ældste er 70 år. Jeg kan desværre ikke få plads til flere i klubben end de 40, vi er i øjeblikket.

Os der bor i Hansted og Egebjerg kan kun ønske klubben Egebjerg Veteran & Klassisk MC en fortsat god trivsel, så stille og roligt som de opfører sig

Frands Paaskesen.


2003_16_2_47_veteranmotorcykler_3Åse og Hans Christiansen her på Deres første motorcykel, som var en 17 hk BSA fra 1958.

 

Broen 16. årgang – nr. 2

 

December – januar – februar 2003/04

 

 

 

En tanke om "Et liv med Veteranmotorcykler"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.