Sommerfesten 1988

Klik her os se artiklen i bladformat

SOMMERFESTEN 1988

Tekst: Marianne Ellegård
          Birgit Madsen
          Jørn Themsen
Foto:   Niels Bjerregaard
          Mogens Kirkegaard

Festdeltagerne begyndte i år torsdag aften. Vejret var ikke særlig godt, og kun godt hundrede indtegnede sig til marchen fra atriumgården.

Sommerfesten

 

 

Da optoget satte sig i bevægelse, var forrest – på en lastvogn blæseorkesteret “Nord for Alperne”. Herefter fulgte spejdernes og idrætsforeningens faner og marchdeltagerne.

 

Et nyt indslag i EIF-marchen var en festgudstjeneste i Hansted kirke, hvor sognepræst Ingerlise Sander prædikede. Orkesteret “Nord for Alperne” (25 mand) spillede til hele gudstjenesten, som havde samlet ca. 300 mennesker. De mange blæsere gav en særlig oplevelse for deltagerne i gudstjenesten.

Da deltagerne forlod kirken, var solen kommet frem, så turen fra Hansted, forbi Vandværkssøen og tilbage til atriumgården gav appetit til Husholdningsforeningens kartoffelsalat og frikadeller.

Sommerfesten

Fredagen startede med fodboldkampe, hvor de unge mennesker gik til sagen. Især et pigehold fra Hammel imponerede med et godt spil.

I Egebjerghallen var der lagt op til senior håndboldkampe, men stævnet blev skæmmet af at flere modstandere meldte afbud eller udeblev. Ærgerligt.

Atriumgården var hele dagen rammen om hyggeligt samvær for børn og voksne. Som noget nyt blev der solgt øl og sodavand fra en udendørs bar, og da vejret var fint sad mange og nød det til sent på aftenen.

Støtteforeningen stod for aftenens arrangement. Først var der bankospil, og efter en kaffe- og ølpause var der underholdning ved Bitten og Jette. Der var plads til flere mennesker, men alligevel må man sige at tilslutningen var rimelig.

Mens de voksne hyggede sig i atrium gården, var der discotek i klubhuset. De mange børn der var mødt op, gav udtryk for at det var en stor succes. Alt i alt en god dag og aften.

Morgenkaffen lørdag var som sædvanlig det store tilløbsstykke. Der var fuldt hus, og stemningen var fin. Landkrabberne underholdt, tombolaen åbnede, tipskuponen blev udfyldt, og snakken gik livligt. Sidst på formiddagen var der gøgl for børnene, men også mange voksne var tilskuere til den spændende Free Style-BMX opvisning.

Sommerfest

Leg uden grænser stod der i programmet for lørdag eftermiddag. Det skulle i følge arrangøerne være en sjov og uforpligtende holdkonkurrence, der havde det primære formål at underholde såvel deltagere som tilskuere.

Idrætsforeningen havde indbudt fire hold til dysten. Et hold fra byrådet og tre lokale hold fra Lundum, Hansted og Egebjerg.
Efter præsentation af holdene og de syv forskellige aktiviteter, som deltagerne ikke kendte noget til i forvejen, begyndte løjerne under sprechstallmeister Niels Bjerregaards ledelse.

Vi fik alle udleveret et æg, som vi skulle “opbevare” uskadt på os under hele dysten. Første opgave bestod i at trække et tov af en kabeltromle. En person skulle trække tovet af, mens en anden skulle balancere på tromlen. Det var ret vanskeligt at holde balancen. Derefter var der forhindringsløb med styltegang sækkevæddeløb og eftersøgning af en øloplukker i et skumbassin.
Belønningen var en øl til hurtig nedskylning. Så gjaldt det om at få fyldt vand i en spand ophængt ca 2 m over jorden, knalde vandballoner med et sØm anbragt på et par stylter, ringridning med nedtagning af ringe og sprængning af vandballoner, og endelig skulle samtlige deltagere på hvert hold balancere siddende på et vandrør over et fyldt vandbassin, de øvrige hold havde mulighed for at forhindre dette med kasteskyts (våde svampe). Hvert hold havde tre minutter til denne opgave og det gjaldt om at få så mange personer som muligt over bassinet, uden at de faldt i. Kun holdene fra Lundum og Hansted scorede point her, samtlige deltagere i konkurencen var efterhånden temmelig våde, men morede sig dejligt.

Efter sammentælling af point blev holdet fra Lundum udråbt som vinder, og præmien : en flaske Gammel Dansk blev budt velkommen af de våde og kolde vindere.

Efter at have skålet og udvekslet erfaringer fra den hårde dyst kunne deltagerne ikke dy sig for at give de to dommere og tidstagere, Kurt Baunsgård og Bernt Stibolt en tur i vandet.

Madkurvefesten om aftenen var præget af tørstige, glade mennesker, der var meget aktive på dansegulvet. Synd for dem der ikke var mødt op.

Til slut vil jeg gerne sige tak til alle, der har ydet et bidrag til, at vi fik nogle festlige og fornøjelige dage.

1 2   3

BROEN 1. årgang nr. 1

1988 september – oktober – november