KFUM-spejderne i Egebjerg

Klik her og se artiklerne i bladformat

logo 1  2  3  4 

Tekst:
Doris Mortensen
Niels Bjerregaard

HVEM, HVOR OG HVORNÅR

Af og til løber der nogle børn og voksne rundt i byen (og på landet) iført grønne skjorter, røde tørklæder og (især om sommeren)
korte benklæder. Har du mødt sådan een, har du truffet en KFUM-Spejder, sandsynligvis en fra Egebjerp; Gruppe.

KFUM-Spejderne i Egebjerg har netop startet et nyt spejderår (det følger skoleåret) hvor de enkelte enheder har optaget nye
medlemmer. Det gør de for øvrigt hele året hvis der er ledige pladser i enhederne.

Gruppen har lokaler i “den gamle brugs” Egebjergvej 176, hvor de enkelte enheder har deres faste mØdeaftener således:

Ulveunger
Waingunga Stamme mødes hver onsdap; aften kl. 19.00-20.30. Waingunga Stamme optager børn fra 2. op; 3. skoleklasse og ledes af Ib Roslev, tlf. 05 66 54 15.

Juniorspejdere
Fabelfolket har fast mødeaften hver mandag kl. 18.30-20.30 for børn der går i 4. og 5. skoleklasse. Fabelfolket ledes af
Brian Scheel Hansen, tlf. 05 65 65 98.

Spejdere
Grande Felix Trop optager medlemmer der går i 6. og 7. skoleklasse og ledes af Kim SØrensen, tlf. 05 64 01 42. Spejdere
i Grande Felix Trop mødes hver tirsdag kl. 19.00-21.00.

Seniorspejdere
Flipperne, der har en alder svarende til 8.-10. skoleklasse, mødes i hulen hver torsdap; aften kl. 19.00-?? ?? Over flippen
hedder Martin Sternberg op; kan ofte træffes på tlf. 05620914.

Foruden de faste mødeaftener arrangerer de enkelte enheder med jævne mellemrum weekend-ture og lejre.

5

Sommerlejre 1988

Alle fire enheder sluttede det gamle spejderår med en uges sommerlejr:

Waingunga Stamme havde lejet en dejlig spejderhytte (med træk og slip) i øster Vrå. Herfra udforskede ulveungerne store
dele af Nordjylland, bl.a. Fårup Sommerland.

Fabelfolket rejste tepee-en på Assenbæk Mølle Spejdercenter ved Tistrup mellem Varde og Ølgod, hvor de sammen med ca
350 andre spejdere fra det meste af Jylland tilbragte en god sommerlejr med overvejende overskyet til let skyet vejr med
stedvis regn og spredte solstrejf på udsatte steder.
Menuen stod en af dagene på selv fangede, selvrensede og selvrøgede Ørreder, uhm! Blandt mange andre aktiviteter huskes
især en tømmerflådehike hvor en del soveposer faldt over bord.

Grande Felix Trop rejse patruljeteltene på Trevæld Centret ved Stubbergård Søndersø nær. Vinderup i det forblæste Vestjylland. På centret mødtes ca. 400 spejdere fra det ganske land, hvor især drengene fra Egebjerg plejede samkvem med nogle blå pigespejdere fra Rønde.
Blandt aktiviteterne kan nævnes en hike til Hjerl Hede samt til morskab for de fleste, en dag med navlefræs. En hike er en 24-timers vandretur med oppakning og overnatning undervejs.

Flipperne drog endnu længere mod vest, til Strattford upon Avon (Sheakspeares fødeby) der ligger nogle mil sydøst for Birmingham. I Chartecote Park var Flipperne de eneste danske deltagere på en international lejr med ca. 1000 spejdere fra 13 nationer.
Her knyttedes venskaber over alle grænser og et lille bitte kim til bedre international forståelse blev lagt. På hjemturen besøgte Flipperne BP’s hus i London – nej det er ikke British Petrol’s hovedkvarter!

Spejderhjælpsuge

Tekst: Niels Bjerregaard

“Raske børn hjælper syge børn” har gennem mere end 25 år været motto for Spejderhjælpsugen som i år er fastsat til uge 37 (12.-28. september). Bag Spejderhjælpsugen står Det Danske Spejderkorps, KFUK-Spejderne i Danmark, KFUM-Spejderne i Danmark og Danske Babtisters Spejderkorps.

Grundideen i spejderhjælpen er at børn gennem arbejde for andre yder en humanitær hjælp til vanskeligt stillede børn i hele verden. Den “løn” som børnene i spejderhjælpsugen tjener ved arbejde for andre går ubeskåret til dette hjælpearbejde.

I 1987 blev der indtjent knap 2 mill. kroner som bl.a. blev anvendt til et vaccinationsprogram i Izambay i Vesttanzania og et ungdomscenter på Madagascar, undervisningsprojekter i Burundi og Rwanda, tørmælk til Indien og Bangladech, et solcelleanlæg på et hospital i Sikonge i Tanzania, kræftsyge børns familieweekend arrangeret af Rigshospitalet.

I uge 37 vil vore spejdere måske også ringe på din dør for at tilbyde deres arbejdskraft – tag venligt imod dem og hav gerne et eller flere småjobs parat til dem. Lønnen for det udførte arbejde bestemmer du; men det er vigtigt at børnene præsterer et stykke praktisk arbejde, jævnfør mottoet “raske børn hjælper syge børn” – der er altså ikke tale om en almindelig pengeindsamling.

Blandt velegnede småjobs kan nævnes opvask, børnepasning, vinduespudsning, havearbejde, luftning af hund, pudse sølvtøj, lappe
cykel, plukke frugt, plæneklipning, bilvask, servere ved fester, flaskesortering, diverse budjob, male plankeværk 0.l..

6

Gruppeleder:
Ib Roslev, tlf. 05665415
Grupperådsformand:
Doris Mortensen, ti f. 05665415

BROEN årgang 1 nr. 1

1988 september – oktober – november