Vi mangler dagplejere

Artikel fra Horsens Folkeblad 2.10.2008 Sektion 2 

Søger forgæves efter nye dagplejere i Egebjerg

EGEBJERG – De sidste par gange dagplejen har søgt efter nye dagplejere i Egebjerg, har der ingen ansøgninger været. Et problem, for området kunne lige nu beskæftige to-tre dagplejere mere.

Det fortæller Ingrid Bjerreskov, leder af Dagplejedistrikt Nord, som bl.a. dækker Egebjerg.

– Og hvordan det ser ud på sigt, tør jeg ikke sige noget om.

I Egebjerg siges det, at der for et par år siden var 22-23 dagplejere i skoledistriktet. I dag er der 11 dagplejer, fortæller Ingrid Bjerreskov, der ikke har et tal over, hvor mange der var for to-tre år siden.

– Men der har været en stor afgang efter kommunesammenlægningen, som gav mange frustrationer. Folk syntes, de fik forringede arbejdsvilkår. Samtidig er vi i en tid, hvor der er forholdsvis gode muligheder for at søge arbejde andre steder. Det er grundlæggende godt nok. Jeg sidder bare i en situation, hvor jeg mangler dagplejere, forklarer dagplejelederen.

Det smitter

Ingrid Bjerreskov peger på, at frustrationerne, som fik dagplejere til at sige op, også har påvirket stemningen omkring det at arbejde i dagplejen i lokalområdet.

– Min fornemmelse er, at de, der er der i dag, taler godt om dagplejen.

Manglen på dagplejere øger presset på de ansatte dagplejere, som ofte har et femte barn i flokken.

– Det bider sig selv i halen, at der er meget lidt luft i systemet lige nu. Hvis en dagplejer be’r om at blive skånet i en periode, er vi meget lydhøre. Men dagplejerne ved også, at bliver én skånet, skal gæstebørnene et andet sted hen. På den måde er det lidt onde cirkler, vi kører i.

Ingrid Bjerreskov kan sagtens forstå, at det giver frustrerede forældre, når barnet bliver tilbudt en plads uden for

skoledistriktet, og det betyder længere transport, når man man skal køre i modsat retning af sit arbejde.

Vi gør, hvad vi kan

– Det eneste, vi kan gøre, er at lægge ører til frustrationerne og sige, at vi gør, hvad vi kan for at løse problemet, men det letter jo ikke familiernes hverdag, erkender dagplejelederen.

Hun tilføjer, at Egebjerg ikke er det eneste område, der mangler dagplejere. I hendes distrikt er der også problemer med at skaffe nok dagplejere i nordbyen.

På tirsdag mødes dagplejelederen med dagplejerne til en snak om, hvad man kan gøre for at tiltrække flere til jobbet.

(grau)

Date of publication: 20081002

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *