Skjuler det sunde i maden

Klik og læs artiklen fra Horsens Folkeblad 27.9.2008 sektion 2 side 2

Fuldkornspasta og grøntsager til eleverne

  Skjuler det sunde
Lisbeth Baltzer langer varme retter over madboden til eleverne på Egebjergskolen. (Foto: Søren Alwan)
EGEBJERG – Kl. er 11.40 på Egebjergskolen, og det ringer ud til frikvarter. Hurtigt samler en flok elever sig foran skolens madbod. Her køber de pastasalater, sandwich og varme retter, som kommer fra Egebjerg-Hansted Forsamlingshus.

Skoleboden har fået et større udvalg, og mange af eleverne har taget imod de nye tilbud. De kan fra uge til uge bestille varme retter eller købe frisk skåret frugt, pastasalater og rugbrødsmadder i madboden.

Maden i skoleboden kommer fra Egebjerg-Hansted Forsamlingshus. Her er det Steffen Schmidt, der laver maden.

– Det skal være sund mad. Det skal være noget, jeg selv har lyst til at spise og servere for mine egne børn, fortæller han.

Steffen Schmidt ved af erfaring, at børnene skubber maden væk, når de ser de sunde ting som grøntsager og fuldkornsprodukter.

– Jeg blender grøntsagerne ind i sovsen, så de ikke vælger maden fra.

I pastasalaten blander han fuldkornspasta med det lyse hvedepasta. Så bliver pastasalaten sundere, uden børnene stejler over det brune pasta.

Ledelsen på Egebjergskolen har nedsat et mad-udvalg bestående af et par hjemkundskabslærere, en fra ledelsen og skolens sundhedsplejerske. Udvalget skal løbende holde øje med maden i skoleboden. De skal tjekke, om maden er tilfredsstillende, når det gælder fedtprocenter og næringsindhold.

– Vi vil have sunde tilbud, siger skoleinspektør på Egebjergskolen, Bjarne Schuricht.

Derfor kan man ikke finde slik i skolens madbod.

Bjarne Schuricht ville ønske, at skolen havde en kantine, hvor børnene kan spise deres mad. Men der er hverken økonomisk grundlag eller plads til det. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *