Nybyggeri gik op i flammer

Klik her og læs artiklen fra Horsens Folkeblad 20. juni 2008

Nybyggeri gik op i flammer

Seatainers nye lager brændte

Af Rikke Schjøtz Jensen, Hans Hønborg og Kim Jensen

Nybyggeri gik op i flammer
Branden udviklede sort røg, der kunne ses helt til Horsens centrum. (Foto: Kalle Karlsson)

HORSENS – Taget på Casas nyeste bygning smeltede i formiddag ved en voldsom brand på Egeskovvej 1 ved siden af Danish Crown.

Horsens Brand & Redning sendte alt disponibelt mandskab til stedet, da alarmen gik kl. 10.07, og den 4000 kvm store bygning var stadig i flammer en time senere.

Ilden havde fået fat i taget, der smeltede til en tjærelignende masse, der gav en kraftig røg, der kunne ses fra Horsens centrum. Tagpappet blev så varmt, at da det var brændt ud efter en time, fortsatte branden i isoleringen.

Bygningen stod endnu ikke færdig, så Horsens Brand & Rednings røgdykkere kunne hurtigt konstatere, at der ikke var personer i bygningen. Redningsmandskabet kunne også fastslå, at branden var opstået under arbejdet med at lægge taget.

Indsatsleder Lars Bønding tog sine forholdsregler på grund af røgen, og vejen mod Skanderborg blev spærret af hensyn til trafiksikkerheden. Derudover er røgen fra det brændende tag farligt at opholde sig i.

– Det er kulsort røg, man ikke skal opholde sig i for længe, siger han.

Casas adm. direktør, Per Hansen var hurtigt på pladsen, og han vurderer, at det vil tage en uge at anslå skaderne på den ufærdige bygning. Det står dog klart, at der intet inventar var i bygningen, der skal bruges som lager af Seatainers. Bygningen på 4000 kvm var en del af et projekt, der skal ende med 22.000 kvm lager til Seatainers.

I alt var 20 brandfolk på stedet med en stigevogn, tre sprøjter og to tankvogne. Mens Horsens’ brandfolk arbejde på branden, passede brandmænd fra Vejle stationen.

Date of publication: 20080620

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *