Ny børnehave i Egebjerg

Nyhed fra Horsens kommunes hjemmeside

Ny børnehave

Ny børnehave på plads i Egebjerg

06. oktober 2008

Ny børnehave med plads til 40 børn åbnet 1. oktober.

Horsens Kommune udvider igen. Seneste skud på stammen er en udvidelse med ny børnehave-afdeling på Vandværksvej 26 i Egebjerg. Institutionen åbnede 1. oktober, og børnene kommer fra vuggestuer og dagpleje i Egebjerg-området.

– Det gør vi fordi befolkningstilvæksten er steget markant i området, og dermed også børnetallet. Der er ingen tvivl om, at vi imødekommer et meget stort behov, og jeg er selvfølgelig utrolig glad for, at det kan lade sig gøre. Det er også vigtigt, at vi kan opretholde pasningsgarantien i skoleområdet for de 3-6 årige, siger børn- og unge direktør i Horsens Kommune, Kjeld Kristensen.

Den nye institution er indrettet i nogle eksisterende kontor-lokaler, som nu er blevet lavet om til formålet. Og det er gået stærkt med de nye lokaler: På kun en måned er lokalerne blevet forandret fra et kontorlandskab, til at være fuldt egnede til børnehavebrug, med ny ventilation, og nye stuer og rumopdeling. Horsens Kommune har lejet lokalerne for en periode på 2 år frem til 1. oktober 2010.

Men aktiviteterne i området stopper ikke med den nye institution. Således har byrådet afsat 7 millioner kroner over de næste 2 år. Det betyder blandt andet, at institutionen Kaskelotten bliver udbygget med en ny integreret institution, som forventes at står færdig i 2010, og også i Brædstrup Østbirk er der nye bygninger på vej.

Horsens Kommune får hvert år cirka 150 nye borgere i aldersklassen 0-6 år, på grund af den store tilflytning.

– På den måde er pasningsgarantien jo under pres, men vi gør virkelig hvad vi kan. Vi udvider kapaciteten løbende for at følge med, siger Kjeld Kristensen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *