Frandsen Lighting bygger ny fabrik ved Egebjerg

Klik her og læs artiklen fra Horsens Folkeblad den 21. juli 2008

Første spadestik til fabrik

Næsten alle medarbejdere flytter med

Af Bente Just

BRÆDSTRUP – Umiddelbart efter sommerferien tager virksomheden Frandsen Lighting første spadestik til den nye fabrik ved Egebjerg, der står færdig i maj næste år.

Det betyder, at de 55 medarbejdere, der overvejende kommer fra Brædstrup-området, fra 1. maj ikke længere vil kunne gå på arbejde “rundt om hjørnet”, men at de skal køre rundt regnet 15 km efter arbejdet.

– Det ser ud til, at stort set alle følger med til den nye fabrik. Det er vi selvfølgelig taknemmelige for. Jeg ved endda, at der er et par stykker, der vil købe bil for at kunne køre til deres nye arbejdsplads, siger Frandsen Lightings direktør Benny Frandsen.

– Såvidt jeg ved, er der kun en enkelt, som stadig overvejer jobbet i vores firma. Ellers har alle andre givet udtryk for, at de følger med.

Benny Frandsen kigger en ny model efter i sømmene.
Benny Frandsen kigger en ny model efter i sømmene. Det er en Verner Panton-lampe, der blev tegnet for mange år siden, men som nu sættes i produktion igen. Og som altså bliver en af de lamper, der fremstilles på den ny fabrik i Egebjerg. (Arkivfoto)

Mange adresser

Efter 40 års eksistens i belysningsbranchen – de allerfleste i Brædstrup – blev beslutningen om at bygge en helt ny fabrik taget for nogle måneder siden. Baggrunden er, at Frandsen Lighting A/S i dag har adresse på tre matrikler på Industrivejen og i øvrigt lager flere steder i byen. Det er for besværligt og for dyrt.

I maj offentliggjorde Benny Frandsen planerne om at bygge nyt og flytte hele virksomheden til Egeskovvej i Egebjerg – i øvrigt med en meget synlig placering ud mod E45.

Det er arkitektfirmaet Årstiderne A/S i Silkeborg, der har tegnet projektet til mere end 30 mill. kr. Byggeriet bliver på 6000 kvm indeholdende administration, fabrik og showroom. Grunden på Egeskovvej 26 er på i alt 30.000 kvm.

Frandsen Lighting A/S har gennem mange år som grossistfirma solgt lamper i eget design.

Stor vækst

Men for fem år siden overtog Frandsen rettighederne til salg af stort set alle designeren Verner Pantons lamper. Og da de samtidig inden for de allerseneste år har fået en voldsom renæssance, har Frandsen Lighting oplevet stor vækst, der har givet behov for de nye rammer.

Firmaet producerer lamper, der ude i butikkerne sælges for mellem 300 kr. og 130.000 kr. Forbrugerne møder produkterne hos el-installatører, designbutikker og møbelhuse. Men projektsalg – med leverancer til bl.a. hoteller og konferencecentre verden over – er en stigende del af aktiviteterne. Typisk med Panton-lamper eller med lamper, som er designet specielt til hvert enkelt hotel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *