Egebjerg-elever uenige om forbud

Klik og se artiklen fra Horsens Folkeblad sektion 2 side 2

7. til 9 klasse skal spise sund mad på skolen

Elever uenige

Af Rebekka Torp Boileau EGEBJERG – De ældste elever på Egebjergskolen må ikke længere forlade skolens område i frikvarterne. Men eleverne er ikke enige om, hvorvidt det nye forbud er en god eller en dårlig idé.

Tidligere kunne eleverne i 7. til 9. klasse på Egebjergskolen frit forlade skolens område i frikvarterne. Men da byturene betød indkøb af pizzaer, milkshakes og kager til frokost, besluttede skolebestyrelsen sig for at indføre et forbud.

Det betyder, at eleverne ikke længere må forlade skolen, men i stedet skal blive på skolen, spise deres madpakker eller købe mad i skoleboden. I skoleboden kan man bl.a. købe varme retter, sandwichs, supper og rugbrødsmadder.

Uenige om forbud

Mange af eleverne ville gerne ud i byen for at købe mad i Dagli’Brugsen. De store elever synes, de er gamle nok til selv at bestemme, hvad de må spise til frokost.

Før sommerferien gik Michelle Hansen fra 8.b. ofte over i Dagli’Brugsen og købte pizza, kanelsnegle og milkshakes til sin frokost. Hun forstår godt, at forbuddet er blevet indført.

– Det er ikke så usundt nu, siger hun.

Men flere af hendes klassekammerater er trætte af forbuddet. En af dem er Nanna Maria Rasmussen. Hun købte ofte pizza, boller og kakao på sine besøg i byen. Hun kan godt se, at maden i skoleboden er sundere, men vil alligevel heller over i brugsen.

– Jeg kan ikke lide maden i boden, siger hun.

Hellere madpakke

Men forbuddet har været med til at ændre Nanna Maria Rasmussens frokostvaner. Nu er hun begyndt at tage madpakke med i skole.

Ledelsen på skolen kontaktede elevrådet, inden den indførte de nye regler. Eleverne i rådet skulle komme med argumenter for, hvorfor 7. til 9. klasse fortsat skulle have lov til at gå over i byen i frikvarterne. Men argumenterne var ikke gode nok.

Skoleinspektør på Egebjergskolen Bjarne Schuricht er glad for, at langt de fleste af eleverne i 7. til 9. klasse har taget godt imod forbuddet. Der var kun enkelte elever, der skulle mindes om de nye regler de første par uger efter sommerferien, fortæller han.

rt@horsens-folkeblad.dk 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *