Egebakkens Julefrokost 2011

Af Leif Henning Kristensen

Den 8.12.2011 kl. 11.30 blev der afholdt julefrokost i Egebakkens café.
De tilmeldte blev mødt af et julepyntet lokale, borde med røde juleduger og flotte bukkede juleservietter, som Lykke Andersen og Edith Rode havde stået for sammen med Jytte Guldmann. I loftet hang troldegrene med julepynt. Der var en juledekoration på træstammen ved klaveret, og i det sydøstlige hjørne af caféen stod det store juletræ med sin julepynt og lys.


Caféen var klar og parat til at modtage sine gæster, som ankom i festtøj og godt humør til en menu som bestod af:

  • 2 slags sild/karrysalat
  • Æbleflæsk
  • Julekål m/flæsk, medister, sennep og rødbeder
  • Risalamande m/kirsebærsovs
  • Kaffe m/småkager

Pris 100 kr. for medlemmer og 125 kr. for gæster uden medlemskort.
Drikkevarer kunne købes til rimelige priser.
Stemningen var hyggelig og god med det samme. Jytte
Guldmann bød os alle velkommen til en hyggelig eftermiddag, og præsenterede os derefter for hyggepianisten Henning Krogh, som virkelig levede op til navnet hyggepianist. Henning spillede på Egebakkens klaver og sang for til julens fællessange, som vi sang i pauserne mellem de forskellige retter. Ja tiderne har ændret sig, for år tilbage havde man jo taget en smøg eller en pibe tobak imellem retterne, imedens man sang med. Men det er nu godt, at vores gode julemad, ikke er blevet forbudt endnu. Ellers gik snakken nu lystigt ved bordene rundt i caféen.

Dagens oplevelse var kl.13.00, da det nyoprettede kor på Egebakken, gik på scenen. Koret bestod af 7 kvinder og 3 mænd, men det siges, at der er plads til flere. Sangkoret optrådte med flere sange med deres sanglærer Kenny Jensen fra Rådved ved klaveret til stor jubel fra os andre i salen. I betragtning af, at koret kun har eksisteret siden oktober, har de nået en del og synger rigtig godt. Så måske får vi dem at se mange gange i fremtiden.

Egebakkens sangkor. Fra venstre mod højre: Elly Juhl, Annelise Nielsen, Nina Thomsen, Lis Hansen, Tove Kristensen, Jytte Guldmann, Flemming Pedersen, Vika Christensen, Hans Thomsen og Jens H. Nielsen.

Korets medlemmer fik hver en langstilket rose af Jytte Guldmann. Derefter delte Jytte rosende ord, roser, knus og krammer ud til flere af de personer, som gør en ekstra indsats på Egebakken for beboerne og ved de forskellige aktiviteter, der pågår på Egebakken.
Formanden for Centerrådet på Egebakken, Johs. Søvang tog derefter ordet og takkede alle i bestyrelsen og personalet på Egebakken. Han udtalte, at han havde stor respekt for deres arbejde. Men han takkede nu også Eva hans kone, som man kunne forstå er Sufflør derhjemme for Johs. (Hvorfor skulle Johs. have det anderledes end os andre?). Han takkede også dem, der kommer på Egebakken, og ønskede os alle og vore familier en god jul.
Derefter tog formanden for Egebakkens venner Hans Thomsen ordet. Hans ville udtrykke sin glæde over, at det var et helt ”Unikt” sted vi befandt os på nemlig Egebakken. Hans sagde:
”Egebakken en perle i vores område, som vi skal passe på, beskytte og bakke op om”. Egebakken er et sted, der rummer så mange aktiviteter, 28 forskellige ting kan folk gå til, hvis de ønsker det. Hans udtrykte et ønske om, at vi, som bruger stedet, vil fortælle andre om Egebakken og dens aktiviteter. Hans opfordrede alle nuværende og kommende pensionister til at komme og bruge Egebakken, og han ønskede derefter alle og deres familier en god og glædelig jul.
Vi sang derefter ”Skuld gammel venskab rejn forgo” kun et vers sagde pianisten, men det blev ca., en snes stykker af kendte danske sange, kun første vers af hver sang, men på den samme melodi, det vakte en del jubel. Til sidst sang vi som slut på en dejlig eftermiddag og til at gå hjem på.

OM LIDT
Musik: Kim Larsen. Tekst: K. Larsen – Leif Petersen

Om lidt blir her stille
om lidt er det forbi
fik du set det du ville
fik du hørt din melodi

Forladt og alene
danser cirkusprinsessen rundt
går i stå på sin line
i et sanseløst sekund

Om lidt, om lidt er vi borte
vi ses måske igen

BROEN 24. årgang nr. 3 – marts – april – maj 2012

Samtid; højtid, jul

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.