Brand på Egebjerggård

Klik her og læs artiklen fra Horsens Folkeblad den 18. juli 2008

Brand på gården da stald skulle væk

Gnister fra vinkelsliber startede brand

Af Bente Just

EGEBJERG – En stald under nedbrydning på Egebjerggård forsvandt hurtigt, da gnister fra en vinkelssliber i går antændte halm på loftet og forvandlede stalden til en brandtomt.

Brand på Egebjerggård

Folk på gården var ved 14-tiden ved at fjerne den gamle stald på gården, Skovvej 25 ved Egebjerg. Familien Sloth-Egholm, der bor på gården, var i zoologisk have.

– Vi var i gang med vinkelsliberen for at fjerne stalden, som var bygget sammen med en anden stald med helt nyt inventar, da vi pludselig opdagede, at gnister havde fået fat i halmen på loftet, fortalte en lejer på gården.

– Vi skyndte os at ringe 112, men halmen fik ilden til at brede sig meget hurtigt.

Da Horsens Brand & Redning nåede frem, var det et spørgsmål om at holde ilden væk fra nabostalden.

– Hverken mennesker eller dyr var i fare. Vindretningen var heldig, for den førte røg og gnister væk fra stuehuset og en stald med søer nogle meter væk, oplyser indsatsleder, beredskabschef Ole Hansen.

– Vi koncentrerede os om at holde ilden væk fra en tom, men nyindrettet stald, som den brændende stald var bygget sammen med. Et hulrum i loftskonstuktionen kunne føre ilden videre, og derfor skabte vi en kile mellem de to, så ilden ikke kunne løbe, siger Ole Hansen og tilføjer, at kombinationen vinkelsliber og halm er en klassisk brandårsag.

Date of publication: 20080718

En tanke om "Brand på Egebjerggård"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *